Nygammal ventilationslösning

Som en följd av att nuvarande ventilationlösning med hjälpfläktar ej fungerat tillfredställande i alla lägenheter har vi på inrådan av entreprenör beställt ett arbete som innebär att huset återgår till självdrag, samma lösning som liknande hus i grannskapet har.

Arbetet med att ta bort tidigare fläktar och plåtarbete runt detta är vad som pågått under veckan. Nästa veckas arbete går ut på att skapa förutsättningar för och att injustera den nya ventilationslösningen, samt att genomföra en obligatorisk ventilationskontroll för att den nya lösningen ska kunna godkännas.

Det du som boende behöver tänka på:

Beroende på hur ventilationen i din lägenhet fungerat tidigare kan det nu uppstå ett ökat behov av att öppna ett vädringsfönster för att öka frånluftsflödet vid exempelvis dusch eller matlagning. Var noga med att inte stänga in fukt i badrummet, ha dörren öppen så självdraget får goda förutsättningar att få bort fukt. Du är välkommen att höra av dig till styrelsen vid frågor.

Denna åtgärd kommer att skapa förutsättningar för en godkänd OVK med jämnare ventilationsvärden mellan lägenheterna och beräknas även bidra till att sänka föreningens fjärrvärmekostnader.